Sunday, 6 November 2011

hari raya korban :)

hari ni , terukkk :( bangun lambat , farah adawiyah tak pergi solat hari raya macam biasa , ahhh ! teruknya . but then sempat pegi kenduri :) first time sebenarnya tengok live abah sembelih lembu . hee :D apa lahh . tapi rasa kesian bila tengok lembu tu mengucap . hee . best , sebab first time kan tengok , haha . orang lapah kulit , potong daging , cuci perut , then adik saya curik ekor lembu , buat sup . hahaha . gilaa kan ? and saya dapat jumpa orang yang pernah sayang saya , hee . *apa motif ? okay okay , dia mcam abang saya lahh :D hee .



tau tak ? act raya korban nie , lagi besar ertinya dari raya puasa . tapi masyarakat kita sekarang dah salah anggap kan ? raya puasa tu lagi penting dari raya korban , ish ish :l apalah , sepatutnya kita kena sambut raya korban ni lagi havoc tau tak ? hee , sebab , korban tu besar ertinya untuk umat islam terdahulu , khususnya para nabi . korban tu erti dia lebih kurang macam wiling ti do anything untuk sesuatu . berkorban apa saja , harta ataupun nyawa . . lalalala ~ macam lagu tu lahh :D hee .


hah , dah petang , apa lagi ! bakar daging time :D
paling suka part ni :) heee .
okay , gtg


lots loves , farah al-taj <3 <3


No comments: